Home > Mijn biografie

Mijn biografie

Achtergrond

Van kinds af aan al bezig met tekenen, boetseren en sieraden maken. Haar wens: naar de Kunstacademie, ging niet door. Zij volgde een opleiding aan de Sociale Academie en had jarenlang een drukke maar inspirerende loopbaan waarin haar creatieve denken wel van pas kwam. Daarnaast volgde zij diverse artistieke opleidingen. Vanaf 1992 heeft ze jarenlang in een atelier lessen gevolgd, om vooral de diverse technieken goed onder de knie te krijgen; tekenen was nooit een probleem. Na een verkeersongeval heeft zij haar drukke baan op moeten geven. De positieve keerzijde was meer tijd voor haar grote passie: schilderen. Marjan werkt met diverse technieken- de laatste jaren veel met acryl-, olieverf en met pastelkrijt. Een schilderij wordt opgebouwd uit diverse lagen tot de kleuren en het licht overeenkomen met het beeld in haar hoofd.
Om een bepaalde structuur aan te geven wordt het paletmes er vaak bij gebruikt.

Schilderijen

Marjan komt vaak bij de Noordzee, maar ook graag in Zuid/Frankrijk. De zee en de Provence zijn dan ook grote inspiratiebronnen, maar ook flora, fauna en niet te vergeten mensen.

De zee is elk seizoen, neen, elke dag weer anders. Ook de zonsondergangen doen steeds weer verwonderen door de schoonheid aan kleuren. Met haar schilderijen wil ze graag laten zien hoe ze de zee ervaart; kracht, schoonheid en een geweldige inspiratiebron. In Zuid-Frankrijk zijn het de warme sfeer en de oude bomen die haar inspireren. Dit resulteerde in warme landschappen en prachtige wijngaarden. Ze heeft een olijfboom omarmd van meer dan 1000 jaar oud, een ” levensboom” zoals Marjan ze noemt; het is gelukt om deze boom super dik op een groot paneel te krijgen.

Met kunst ben je nooit klaar, daarom heeft Marjan bij de Gooise academie een cursus modeltekenen en portrettekenen gevolgd. Daarnaast heeft ze zich de laatste tijd verdiept in wilde bloemen, waardoor er weer een mooi schilderij ontstond. In 2022 heeft ze een prachtig bloemenhart geschilderd en is ze weer gestart met modeltekenen.

Natuurlijk kan er ook geschilderd worden in opdracht. Dat kan een speciaal landschap zijn, bijvoorbeeld een vakantieherinnering of een portret van uw huisdier of kind. Op de site vindt u enkele voorbeelden. In het atelier vindt u er meer. In overleg is er heel veel mogelijk.

Sieraden:

Sieraden kunnen ook in opdracht gemaakt worden. Indien u veel oud materiaal / zoals bedeltjes of hangers heeft / kan er in combinatie met nieuwe materialen een bijzondere ketting van gemaakt worden. Heeft u een origineel cadeautje nodig, dan vindt u in mijn atelier ook veel leuk geprijsde sieraden.

Dit mag altijd geruild worden.